הפחתת ארנונה לעסקים

בהרבה מקרים, נראה לנו, כי קביעת תעריף הארנונה, הופך להיות ליותר שרירותי. בעלי עסקים למשל משלמים מיסים גבוהים של ארנונה, או שעסקים מסוימים, מקבלים תעריף גבוה יותר של מיסי הארנונה בגלל הסיווג שאליו בוא משתייך. זו עובדה ידועה, כי ארנונה לעסקים, היא אחת מההוצאות הגבוהות של רוב בתי העסק בארץ, אך לא זו בלבד שהמחירים של הארנונה, רק עולים כל העת.

בשל העובדה כי ארנונה הינה מס עירוני, היא נועדה לממן את תחזוקתה של עיר, מש כמו שמס ההכנסה נועד לממן את המדינה. השאלה היא, מדוע מס זה עולה בהתמדה? ומדוע עסקים שנחלמים על הישרדותם, במיוחד בתחרות הקשה ובמצב הכלכלי הלא בטוח של היום אינם זוכים להקלות כמו הפחתת ארנונה לעסקים? ניתן בהחלט לעשות צדק ולגשת עם עורך דין מומלץ אשר ייצג אתכם וידאג לכם כבעלי העסקים וידאג לצדק מול הרשויות המקומיות.

ניסיון להגדלת הכנסת העיריות בניגוד לדין

רשויות מקומיות רבות, מנסות להגדיל את הכנסותיהן מארנונה לעסקים וזאת, בניגוד לדין. כפי הנראה, גם העסק הנמצא בעלותך, עשוי להיות חייב בסכומים גבוהים מהמותר ולכן, אתה כבעל עסק, יש לך את הזכות המלאה, לתקוף ולדרוש הפחתת ארנונה לעסקים. רבים מצליחים לקבל החזרים רטרואקטיביים על תשלומי הארנונה בגבוהים ששילמת עד כה.

דיני הארנונה, הינם דינים מורכבים שקיימים בחוקת המשפט בישראל. עקרונות החיוב בארנונה, נובעים ממסגרת צווי הארנונה ע”י הרשות המקומית ולא במסגרת החקיקה המרכזית. בגלל זה, נוצר מן מצב, של חוסר אחידות, ביו הרשויות המקומיות. דווקא בגלל הבירוקרטיה וחוסר האחידות בין הרשויות, ישנה פרצה כגון הזדמנות לבעלי העסקים להפחית את תעריפי תשלום הארנונה.

מי קובע את ההקלות וההנחות בארנונה לעסקים?

על פי חוק ההסדרים בכל הקשור לדיני הארנונה, מי שיכול לקבוע בדבר ההפחתה של סכומי תשלום הארנונה, הינו שר הפנים וכן את גובה ההנחה. מי שמעוניין להפחית את מיסי הארנונה לבית העסק שברשותו, יפנה לחברה חיצונית המתמחה בהפחתת ארנונה. מדובר במומחים עם ידע מקצועי והיכרות עם רוב הרשויות המקומיות בארץ. על מנת להשיג הנחה בארנונת עסקים, יש לגשת עם החיובים כבר בפתיחת השנה החדשה. יש להעביר את החיובים לבדיקה מקצועית ראשונה. בכל שנה, רשויות ומועצות מקומיות, מבצעות מדידה של בית העסק ומגדילות את החיובים, יש להגיש בקשה להפחתה של הארנונה, 90 יום מיום קבלת החיוב המוגדל.

>> למידע וטיפים נוספים בעניין הפחתת ארנונה, קראו כאן:
https://www.dt-law.co.il/page.asp?PageID=634